Fedák Sári - Szűcs Nelli önálló estje

SZŰCS NELLI A BUDAPESTI NEMZETI SZÍNHÁZ MŰVÉSZE A SPECTRUM SZÍNHÁZBAN Május 10-én, pénteken este 7 órától a művésznő a Fedák Sári című pódium műsorával örvendezteti meg a vásárhelyi közönséget.

KEREK EGY ÉG ALATT... - MESE, ÉNEK, HOMOKRAJZ

A homokba rajzolt formák illékonysága, a régi énekek hangzása és a mese fordulatos világa együtt idézi meg a régiek gondolkozásmódját, s három nagy keresztény ünnepünket, hisz a születés öröme, a feltámadás misztériumával és a Szentlélek eljövetelével kerekedik egésszé.

MESE A MUZSIKÁRÓL

Berecz András most nem magyar népmesékkel szólt hozzánk a színpadról. Mese, az biztosan volt abban, amit előadott. Meg ógörög mítosz is, meg modern betyárballada, egyszóval: történetek és zene.

SILENCIO TRANSEO - A XX. SZÁZAD ELHALLGATOTT IRODALMA

Az előadásban Bánffy György szellemisége kíséri Molnár Anikó és Papp Attila színművészeket, amelyben `az elmúlt évszázadban hosszabb-rövidebb ideig hallgatásra, csendre, betiltásra ítélt magyar írók, költők: Hamvas Béla, Márai Sándor, Herczeg Ferenc, Fekete István, Sinka István, Szabó Dezső, Wass Albert, Utassy József műveiből hallhat részleteket a közönség.

PUSTOL A HÓ, AVAGY KÖNNYŰ NEKED, SZARVAS JÓZSI...

Könnyű neked, Szarvas Józsi… címmel közösen írt könyvet Szarvas József és Bérczes László. A 2018 nyarán megjelent életregény nyomán készítették el a Pustol a hó című színházi előadást.

A Fonó zenekar Marosvásárhelyen

A Spectrum Színház szervezésében, a Fonó zenekar hagyományőrző vendégeivel, a Tanúhegyek – az el nem feledett magyar népzene száz esztendeje című előadást hozzák el. A társulat és vendégei közös koncertje arra a felismerésre épül, mely szerint a Magyarország határain kívüli magyarlakta régiókban a magyar népdal, illetve a hangszeres népzene Trianon után száz évvel is az [...]

ANYAÖL - ÚJHELYI KINGA ELŐADÁSA MAROSVÁSÁRHELYEN

Igazi „szív-ügy” Újhelyi Kinga, a debreceni Csokonai Színház erdélyi kötődésű, Jászai- és Mensáros-díjas színművészének előadásában „ANYAÖL”. Ez a monodráma, számára „szív-ügy”, úgy érzi, valamennyi előadás egy-egy rekviem minden meg nem született, vagy megszületett, de halálra vagy árvaházara ítélt, pusztulásba hajszolt életért.