Sándor 1980-ban végzett, Nagyváradról jött a színművészetibe, és itt is maradt Marosvásárhelyen. Pályáját Kolozsváron kezdte, előtte azonban tornatanárként dolgozott három évet. Osztályvezető tanára Kovács Levente volt, aki meghívta egy általa rendezett darabba játszani Kolozsváron, onnan jött vissza Marosvásárhelyre, ahol a különböző szerepek tömkelegeit kapta meg.

A Spectrum Színházhoz még a kezdetekben csatlakozott, a Nép ellensége című darabban játszott. Nincs kedvenc műfaja, a szerepeket, karaktereket szereti, műfajtól függetlenül. Fontosnak tartja, hogy az általa megformált figurának teljes élete legyen, ne csak a pozitív vagy a negatív oldalát, hanem a karakter komplexitását mutassa meg, számára ez az izgalmas. Azt vallja, hogy egy szerep esetében fontos, hogy “elhiggyem, én ő vagyok”.

A színházat azért szereti, mert ott minden a jelenben, ott és akkor történik, és megismételhetetlen. Ennek köszönhetően nincs két egyforma előadás, hiszen a néző és a kívülről jövő hatások is beépülnek a színész játékába, és ez adja a színház szépségét.

Előadások