Tasnády Ádámot a Spectrum Színházból, a Marosvásárhelyi Rádióból és operettgálákról ismerheti a közönség. Szerencsésnek tudhatja magát, hiszen a hobbija a munkája is.

Ádám gimnazista korában még teológiára készült, ám egy “belső hang” azt súgta neki, hogy színész kell legyen, ő pedig sodródott az árral, így került Kolozsvárra a Színművészeti Egyetemre. Az egyetem elvégzése után honvágya haza húzta, és visszajött Vásárhelyre, hogy itt tegyen valamit a közönségért. Ekkor kereste fel a Spectrumot, ami azóta “anyaszínházává” vált.

A Spectrum Színház közel áll hozzá, mert mindig kis társulatokkal dolgozott, így nem idegen számára, ha egy előadás alatt több szerepet is el kell játszania. Szereti az itteni darabokat, és nem okoz gondot neki az sem, ha kiszállásba kell menni, sőt kihívásként tekint rá, mert sosem tudják mire számíthatnak, milyen külső tényező szól közbe, és ettől lesz spontán az egész.

Az évek során megismerkedett az operett világával is, ami szeretett műfajává vált, de szívesen játszik mély drámákban és vígjátékokban is. Kedvenc szerepeiként Csehov Ivanovját és a Szép magyar komédiából Credulust emelte ki, melyeket még egyetemista korában játszott.

Ádám úgy hivatkozik a színészetre, mint egy “társasjátékra”, amelyet egyedül is lehet játszani, viszont akkor az ember egyedül marad, ezért kellenek a társak, a többi színész, akik teljessé teszik a színjátszás élményét.

Előadások