Szász Anna 1986-ban végzett a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemen. Már diákkorában szolgálatos szavaló volt Szovátán, később pedig barátnője csalta be a színészet világába. Egyetemi tanulmányai után két és fél évet dolgozott a Nemzeti Színházban, majd elment Magyarországra, onnan pedig egészen Amerikáig utazott.

A Spectrummal 2013-ban került kapcsolatba, amikor elment megnézni a Nép ellensége című előadást, és ott meghívták egy szerepre, majd 2014 decemberében le is szerződött. Azóta főállásban dolgozik a színháznál.

Annának nincs kedvenc műfaja, bármiben szívesen kipróbálja magát. Ellenben kedvenc darabja volt, mégpedig a Gardénia, amely egy női négygenerációs történetet dolgoz fel, és említése szerint nagy örömmel töltötte el a munkafolyamat. Nem zavarja az sem, hogy ha vendégszerepeli kell menniük, alkalmazkodik a helyzethez, és állítása szerint a vásárhelyi közönség sokkal szigorúbb, kritikusabb.

Anna a színház mellett még tanított beszédtechnikát rövid ideig és filmezett is, nyugdíjazása után pedig utazgatni tervez Európa és Amerika között.

Jelenlegi szerepei a

Ascher Tamás Háromszéken
Rozsdatemető 2.0 – 

Előadások