Kovács Levente már 10 évesen megírta az első darabját, amit el is játszottak. Ekkor kezdődött a rendezés iránti szenvedélye. Tanulmányait Kolozsváron végezte irodalom szakon, majd később Bukarestben végzett rendező szakon. Szerencsésnek tartja magát, hogy a hobbija a munkája is egyben. A színház számára nagy szerelem, számtalan színháznál rendezett már 1-2 darabot, de szíve mindig Vásárhelyhez húzta. 

Kovács Levente, azaz “a professzor úr”, ahogyan mindenki szólítja, már a kezdetektől a Spectrum Színház tagja, 2013-ban a Nép ellensége című darabban játszott először. Úgy tartja, hogy a Spectrum Színház repertoárja és missziója egyértelműen a kultúráról, az értékteremtésről szól, és ellenáll minden olyan trendiségnek, ami a trágárságot, a magamutogatást helyezi előtérbe, mindezt úgy, hogy mégis képes érdekes, gondolatébresztő maradni. A társulatban eltöltött évei során legnagyobb közönségsikerének a Lila akác című darabot tartja, szakmailag pedig a Káin és Ábel című darabra a legbüszkébb.
Igazi nagykövete a színháznak, ismerőseit arra lelkesíti, hogy minél többet járjanak színházba, fiatalabb kollégáit pedig rendületlenül támogatja, oktatja, neveli. 

A színházi világ mellett 12 könyv szerzője is.

Előadások