A   magyar világsláger és komponistájának élete ihlette Müller Péter Szomorú vasárnap című kamaramusicaljét. Rendhagyó emberről, rendhagyó módon szól Müller Péter darabja. Seress Rezső, rendkívüli tehetségű dalszerző volt, akiről Otto Klemperer azt mondta: „Nem muzsikus – csak zseni„ . Életében olyan nagyságok értékelték zenéjét, mint Otto Klemperer, Arturo Toscanini, Arthur Rubinstein. Az 1935-ben komponált dalát, a Szomorú vasárnapot az „öngyilkosok himnusza”-ként emlegetik, s egy ország dúdolja. Egy évvel később Gloomy Sunday címmel már világsláger és a kor legnagyobb énekesei tűzik állandó műsorukra. Többezer dolláros szerzői jogdíjak várták Amerikában, miközben a szerző szerényen, szegényen muzsikált esténként a Kispipa vendéglőben. Játszott a pesti éjszaka jellegzetes alakjainak, és azoknak a keveseknek, akik tudták, milyen tehetség fűti ezt az alacsony, csúnya emberkét. Halála méltó volt legnagyobb slágeréhez: 69 éves korában, elfeledve és célt tovább már nem látva maga előtt, kiugrott lakása ablakából. Ezt a furcsa sorsot mutatja be Müller Péter, mégpedig egy halálon túli estét képzelve a Kispipába, megidézve Seress Rezsőt, imádott feleségét, Helént és Janit, a pincért. Eljátsszák, eléneklik a komponista történetét, szabadon kószálva térben és időben.

Színház a színházban. Ezt a hangulatot próbálják megragadni és felidézni a Spectrum Színház művészei Müller Péter Szomorú vasárnap című bemutató előadásában december 7-én, vasárnap este 7 órakor. 

Szereplők: Kárp György, Badics Petra és Kovács Károly.

ZenészekCsíky Csaba és Seres Antal.

Rendezte: Kincses Elemér.

A színház címe: Rózsák tere 13 szám. Bejárat a Mészáros-közből. A következő előadás december 14-én vasárnap, délután 5 órakor lesz.