A magyarországi Szalonna és Bandája zenekart nem kell bemutatni az erdélyi közönségnek. A Magyar Örökség díjjal kitüntetett zenekar hivatásként választotta a Kárpát-medence kultúrájának megőrzését és átörökítését. Egy olyan kultúrának, melynek gyökerei többszáz esztendőre tekintenek vissza és amely kultúra jelenthet igazi erőt megmaradásunkhoz.


Májusban négy állomásos turnéra érkeznek, és több koncertet is tartanak a helyszíneken. Idei turnéjuk különlegessége, hogy a kárpátaljai BorzsaVári Zenekarral együtt zenélnek majd Temesváron, Marosvásárhelyen, Nagyenyeden és Zilahon.

Marosvásárhelyen május 16-án két időpontban is meghallgathatja a méltán népszerű bandákat a nagyérdemű: 12:00 órától a Spectrum Színházban (Rózsák tere, 13. szám) gyerekeknek szóló előadást tartanak, és 19:00 órától a Maros Művészegyüttes termében (1848 sugárút, 47. szám) a felnőtteket örvendeztetik meg muzsikájukkal.

Pál István Szalonna és bandájának erdélyi koncertturnéja egy Kárpát-medencét bejáró gyönyörű népzenei utazás. A csodálatos dallamok, hangszerek röpítik a hallgatóságot ezen a szép utazáson. A koncertek élményt jelentenek minden korosztálynak, hiszen olyan örök érvényű gondolatok járják át az eseményt, melyek mindenki számára érthetőek és befogadhatóak. A koncertsorozaton kárpátaljai ifjú művészek is részt vesznek, ezzel is erősítve összetartozásunkat.


A BorzsaVári Zenekar egy kárpátaljai családi alapokon nyugvó zenekar, a koncerten megszólalnak összeállítások az első önálló lemezükről.


Minden népzene szerető embert várunk ezen alkalmakra, hogy egy szép közös élményben legyen részünk!