A tragikomikus hangvételű előadás egy üzemben játszódik, ahol a dübörgő szalagsor mellett, rengeteg tojás, szalmabálák, zajos gyári eszközök között – azaz nagyon is realisztikus környezetben – filozofikus párbeszédek hangzanak el.
Hogy pontosan kik beszélgetnek, nem tudjuk, a szereplők kilétére magának a nézőnek kell rájönnie…

A darabban az alkotók olyan kérdésekre keresik a választ, mint az emberi tévedések eredete és természete, a nemzedéki tapasztalat hiábavalóságának oka. Az előadásban felidézik az emberi élet különböző szakaszainak sajátosságait, így megelevenítik a gyermek- és időskor jellegzetességeit. A gondolati síkon központi szerepet kap a metamorfózis mint folyamat.
A bölcseleti felvetések értelmezésében Oleg Melnyicsuk rendezőre – saját bevallása szerint – nagy hatással volt id. Pieter Brueghel a Bábel tornya építése és Hieronymus Bosch A gyönyörök kertje című festménye.

A Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színházban bemutatott darab látványtervezője Orosz Ibolya, a jelmezek Kopinec György munkáját dicsérik.

S͟z͟e͟r͟e͟p͟o͟s͟z͟t͟á͟s͟:
Ferenci Attila – Remete
Orosz Ibolya – Hatujjú
Vass Magdolna
Tarpai Viktória/Fornosi D. Júlia
Orosz Melinda
Szabó Imre
Sőtér István
Kopinec György/Rajkó Balázs

Rendezte: Oleg Melnyicsuk

Az előadás 14 éven aluliaknak nem ajánlott. A Remete és Hatujjú – RH+ című előadást a Maros Művészegyüttes előadótermében játszák.