Január 14-től kezdődően négynapos rendezvénysorozattal emlékeznek Szatmárnémetiben a ma is használt színházépület avatásának 130. évfordulójára.

A rendezvénysorozat első napja pedig kísértetiesen hasonlít majd a korabeli átadásra: órára pontosan 130 évvel később, január 14-én 19:30 órai kezdettel a budapesti Nemzeti Színház művészei lépnek majd színpadra, ugyanúgy, ahogy annak idején is történt.

A mai Északi Színház épülete Szatmárnémeti második színházépülete. Alapkőletétele 1889. május 18-án volt. 1892. január 14-én adták át az épületet, ünnepélyes megnyitó keretében. Tervezője Voyta Adolf pápai műépítész volt, az építést Szikszay Lajos, debreceni építész vezette. A belső díszítést Spannraft Lajos és Hirsch Gyula készítették.

- a Maszol.ro portálról

 

Berecz András és két fia családi körben mutatja be hogyan szövi át mindennapjaikat a népdal és a mese világa.

Ízelítőt kaphatunk abból, miként válik derűlátássá ha megfűszerezzük életünket egy kis dallal, hogyan képes generációkon keresztül átívelni a jókedv, vagy éppen hogyan kell azt újra és újra megteremteni.

https://www.youtube.com/watch?v=94SrybYZApo&list=PLjBBg23S0q2T868pOvGXvqbEKIA6Q5-Y0&index=59&ab_channel=Erd%C3%A9lyiMagyarTelev%C3%ADzi%C3%B3

 

 

 

 

 

 

 

 

Rólunk Írták

Top