Január 14-től kezdődően négynapos rendezvénysorozattal emlékeznek Szatmárnémetiben a ma is használt színházépület avatásának 130. évfordulójára.

A rendezvénysorozat első napja pedig kísértetiesen hasonlít majd a korabeli átadásra: órára pontosan 130 évvel később, január 14-én 19:30 órai kezdettel a budapesti Nemzeti Színház művészei lépnek majd színpadra, ugyanúgy, ahogy annak idején is történt.

A mai Északi Színház épülete Szatmárnémeti második színházépülete. Alapkőletétele 1889. május 18-án volt. 1892. január 14-én adták át az épületet, ünnepélyes megnyitó keretében. Tervezője Voyta Adolf pápai műépítész volt, az építést Szikszay Lajos, debreceni építész vezette. A belső díszítést Spannraft Lajos és Hirsch Gyula készítették.

- a Maszol.ro portálról

 

A Tamási Áron-emlékév kapcsán a Boldog nyárfalevél című darabot tekintheti meg a nagyérdemű, április 2-án a Spectrum Színház és a Maros Művészegyüttes közreműködésében.

Vendégünk a stúdióban Török Viola, a darab rendezője volt.

https://www.youtube.com/watch?v=f6eIsxipsw4&list=PLjBBg23S0q2T868pOvGXvqbEKIA6Q5-Y0&index=112&ab_channel=Erd%C3%A9lyiMagyarTelev%C3%ADzi%C3%B3

 

 

 

 

 

 

 

 

Rólunk Írták

Top