Január 14-től kezdődően négynapos rendezvénysorozattal emlékeznek Szatmárnémetiben a ma is használt színházépület avatásának 130. évfordulójára.

A rendezvénysorozat első napja pedig kísértetiesen hasonlít majd a korabeli átadásra: órára pontosan 130 évvel később, január 14-én 19:30 órai kezdettel a budapesti Nemzeti Színház művészei lépnek majd színpadra, ugyanúgy, ahogy annak idején is történt.

A mai Északi Színház épülete Szatmárnémeti második színházépülete. Alapkőletétele 1889. május 18-án volt. 1892. január 14-én adták át az épületet, ünnepélyes megnyitó keretében. Tervezője Voyta Adolf pápai műépítész volt, az építést Szikszay Lajos, debreceni építész vezette. A belső díszítést Spannraft Lajos és Hirsch Gyula készítették.

- a Maszol.ro portálról

 

BOLDOG NYÁRFALEVÉL

A MAROS MŰVÉSZEGYÜTTES ÉS A SPECTRUM SZÍNHÁZ ELŐADÁSA

 

A Maros Művészegyüttes székházában április 2-án, szombaton este 19 órától Tamási Áron Boldog nyárfalevél című darabjának előadására várják a nagyérdeműt.

A darab alaptémája a megmaradás, a helytállás, a hűség és a szeretet a történelem viharában. A gyötrő szenvedélyeket, a hazajutás és az egymásra találás vágyát, a hitetlenség és a bizalom, a kétkedés és a bizonyosság küzdelmét hordozó dráma kifejezőerejét gazdagítja Kelemen László zenéje és a Maros Művészegyüttes színes-fergeteges táncbetétei.

Rendező: Török Viola.

Koreográfus: Varga János

A Spectrum Színház és a Maros Művészegyüttes művészei mellett az előadásban fellép Bogdán Zsolt kolozsvári Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művész.

A produkció időtartama 1 óra 30 perc.

A belépő ára 25 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 20 lej.

Jegyek a helyszínen kaphatóak, de előzetes helyfoglalás szükséges: 0757059594-es vagy 0744301875 telefonszámon.

https://www.marosvasarhelyiradio.ro/hirek/ujabb-tamasi-darab-a-spectrumnal-boldog-nyarfalevel-bogdan-zsolttal/?fbclid=IwAR0xGhhRy5yQJinNvMki4aRv5dGB7EAb4j7nAELqbGsz-s3Itnk1dzeLdsw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rólunk Írták

Top