Soproni Petőfi Színház vendégjátéka a Spectrum Színházban

“Mindörökké Júlia”

 

            A színpadi játék szerkesztője-írója, Németh Ervin dramaturg három képben mutatja be Szendrey Júlia és Petőfi Sándor kapcsolatát, központba állítva a költő feleségének sorsát, boldogságkeresését, majd boldogtalanságát, elmagányosodását, ugyanakkor felvillantja az asszony lelki gazdagodásának, kiteljesülésének, önmagára találásának viszontagságos útját is.

Az előadásban látható Szendrey Júlia és a költő találkozása, szerelmük kiteljesedése, amely egyben a fiatal asszony felnőtté válását is jelenti gyermekáldásukkal együtt. Petőfi Sándor halála után a bizonytalanná vált özvegy a fájdalom, a meg nem értettség és öngyilkossági gondolatok között egy másik kapcsolatban őrlődve keresi önmagát, a menedéket, a kapaszkodót a boldogsághoz, a világhoz, amely idegenként, megbélyegezve tekintett rá. Mindvégig megtartva a Petőfi nevet családi életében megjárja a mélységeket úgy, hogy életének utolsó pillanatáig gondoskodik időközben megszületett gyermekeiről. Gyógyíthatatlan betegséggel küzdve, magányosan, a halállal viaskodva apjának írt megrázó erejű, őszinte vallomásában találja meg végül önmagát, útjának beteljesedését.

A színpadi játék egyedisége és különlegessége, hogy nem fikciós párbeszédeken, monológokon alapul, hanem Szendrey Júlia leveleinek, naplójának és halálos ágyán apjához írt üzenetének szövegeire építkezik, kiegészülve Petőfi verseivel, írott küldeményeivel s Arany János költeményeivel.


Szereplők:

Szendrey Júlia – Molnár Anikó
Petőfi Sándor – Papp Attila

Rendező – Pataki András

 

Jegyek a Spectrum Színház jegypénztárában (Rózsák tere 13 szám), hétköznapokon 9 és 12 óra között, telefonos helyfoglalás a 0744-301-875-ös számon, naponta 9 és 19 óra között, illetve awww.biletmaster.ro oldalon.

 

Top