a nagyváradiSzigligeti Színház vendégelőadása.

 

Ifj. Kovács Levente idén 50 éves. 28 éve van a színészi pályán. Kardos M. Róbert szintén 50. Ő pontosan 25 éve színész. A Kövekkel a zsebében Charlie és Jake, két ágrólszakadt ír statiszta története. A helyszín egy holywoodi filmstáb által megszállt ír falucska, a 90-es évek elején. Sajnos a forgatás egyáltalán nem zökkenőmentes, és természetesen a filmgyártó-gépezet sebeket is hagy a helyi közösségen, ami egy adott ponton tragikussá is fajul. A találkozás azonban mégis reményteljesen végződik, hiszen a botrányba fulladó temetés után, a két viharvert clown-figura agyából kipattan egy forgatókönyv ötlete: A kövekkel a zsebében.

A társulat két rangidős színésze arra vállalkozik, hogy ketten adják át a az amerikai filmstáb és az ír falu bizarr fergetegét. Ők ketten alakítják a dráma mind a 18(!) szereplőjét.

Marie Jones drámája igen csalogató, hiszen egy parádés, karakterből karakterbe bújó, jóízű játék lehetőségével kecsegtet, egy sűrű –olykor mulatságos, máskor szívszorongató- másfél órában.

 

 

 

            Louise, a szülei által elhanyagolt, csellengő fiatal lány, egy vidéki városból kerül Londonba, ahol bandától bandáig sodródik, lakás és pénz nélkül, nyomorogva, Jegyek a Spectrum Színház jegypénztárában (Rózsák tere 13 szám), hétköznapokon 9 és 13 óra között, telefonos helyfoglalás a 0744-301-875-ös számon, naponta 9 és 19 óra között, illetve awww.biletmaster.ro oldalon.

 

Top