EGYEDÜL - Székely János 677 sora


Bálint Márta Kossuth-díjas színművész előadóestje

Az est zenéjét Johann Sebastian Bach műveiből összeállította: Szakács Emese.

Sütő András, Kányádi Sándor és Szilágyi Domokos mellett Székely János (1929-1992) az elmúlt évtizedek nagy erdélyi írónemzedékének tagja és legfilozofikusabb alkotója volt. Caligula helytartója című drámáját sokan ismerik. 1990-ben kiadója kérésére válogatta össze a fennmaradásra méltónak ítélt verseit. A kötet, melynek címadó verse a Semmi-soha című költemény csak halála után, 1994-ben jelent meg. Gyönyörű, nagy műgonddal megformált versei - melyek az erdélyi magyar költészetben Dsida, Szabédi mértékével mérve és rokonítva emelkedtek és váltak maradandóvá -  a mai napig is csak kevéssé jutottak el a közönséghez.

Bálint Márta a Székely János költeményeiből összeállított estjét a költő halála után megjelent, Semmi-soha című kötet verseiből válogatta. Az est anyagából CD is készült.

 

 

Jegyek a Spectrum Színház jegypénztárában (Rózsák tere 13 szám), hétköznapokon 9 és 12 óra között, telefonos helyfoglalás a 0744-301-875-ös számon, naponta 9 és 19 óra között, illetve awww.biletmaster.ro oldalon.

Top