Márai Sándor azonos című regényét színpadra alkalmazta: Pozsgai Zsolt

 

 

Rendező: Kincses Elemér

 

Játsszák:

Henrik – Tatai Sándor

Nini – Mózes Erzsébet

Konrád – Kárp György

Krisztina – Márton Emőke-Katinka

 

Díszlet és jelmezterv: Takács Tímea

Hang- és fénytechnika: Incze Róbert

 

 

Vezúv-Etna

 

            Egy térben régi tárgyak és zenék között ül két öregember, a tábornok és a százados. Henrik és Konrád. Gyerekkoruk óta minden összeköti őket: iskola, hadsereg, szerelem.

Az előadás origója egy hol volt - hol nem volt szerelem. A nő neve Krisztina. Két férfi, Henrik és Konrád imádják őt egy életen keresztül. A két öreg minimálisan cselekszik, de maximálisan érez. Két vulkán okád tüzet, a nyugalom látszólagos.

Henrikben és Konrádban egyazon hőfokon lángol a szenvedély több, mint negyven éve. Néha suttognak, néha ordítanak egymásra. Pattanásig feszül a húr, majdnem eljutnak a fizikai összecsapásig.

Márcsak a két öreg katona ballag át egy zöldellő mezőn. A gyönyörű zöld fű alatt taposóaknák rejtőzködnek. Nekem, mint rendezőnek nincs egyéb dolgom, mint ezeket a taposóaknákat megtalálni és meggyőzni a két színészt, hogy lépjenek rájuk bátran. Fölrepülnek a csillagokba, aztán vissza a földre. Mintha szerelmesek lennének. Azok.

 

Kincses Elemér

 

Jegyek a Spectrum Színház jegypénztárában (Rózsák tere 13 szám), hétköznapokon 9 és 12 óra között, telefonos helyfoglalás a 0744-301-875-ös számon, naponta 9 és 19 óra között, illetve awww.biletmaster.ro oldalon.

 

Top