Rendhagyó zenés irodalmi est a Spectrum Színház szervezésében, május 29-én este 7 órától a Kultúrpalota nagytermében.  A lélek anyanyelvén című előadás Bogdán Zsolt színművész és ifj. Csíky Boldizsár zongoraművész közös műsora.

Két kiváló előadó – Bogdán Zsolt színművész és ifj. Csíky Boldizsár zongoraművész – együtt szólítják meg „A lélek anyanyelvén” a marosvásárhelyi közönséget a Kultúrpalota nagytermében. Költészet és zene csendül fel az id. Csíky Boldizsár zeneszerző kezdeményezte esten, lírai remekeket és zenei csemegéket kínálnak a színre lépők: „egy, ki szívet ad szaváért” s „egy, ki lelkét üti nyélbe”. Két olyan érzékeny és hatásos előadóművész, akik társulva hatványozott élményt képesek nyújtani a hallgatóságnak. Az összeállítás címét Székely János verse, a Zene sugallta. Az előadókra vonatkozó idézeteket József Attilától kölcsönöztük. Az említettek mellett Dante, Tarkovszkij, Ady Endre, Pilinszky János, Radnóti Miklós, Kányádi Sándor, Szép Ernő költeményeiből, illetve Liszt, Chopin, Brahms, Szkrjabin, Rachmaninoff és Bartók Béla szerzeményeiből hallhatunk válogatást.

Költészet és zene. Rokonságuk, együttélésük, egymásra hatásuk születésük pillanataitól a jelenkorig közismert, könyvtárnyi eszmefuttatás íródott erről. Az összeállítás alapgondolata és indoklása legfőképpen a közös hangulati elem megtalálása és felmutatása. Belső logikáját, összetartó erejét a válogatásnak az a szándéka adja, hogy az emberélet korszakainak élményeit a hallgató elé tárja. Így alakult ki a versek sorrendje. Karrierje delelőjéhez érve, az ember visszanéz ifjúkorára, rácsodálkozik felnőtté válására és némi rezignációval tekint saját korára. 

 

Jegyek a Kultúrpalota jegypénztárában kaphatóak.

Nyitvatartás: Kedd-Péntek: 9:00 – 17:30

Szombat-Vasárnap: 10:00 – 15:30

Helyfoglalás a 0365 451 034-es telefonszámon.

 

 

Top