A Spectrum Színház áprilisi/ májusi programajánlata a következő:

 

Döbrentei Sarolta: Sára asszony – Rendező: Vidnyánszky Attila

Előadások: április 24, szerda, este 7 óra

                    április 25, csütörtök, este 7 óra

                    április 26, délután 3 óra és este 7 óra

 

 

A május 4-re tervezett Bartók Plusz Operafesztivál és a Budapesti Operettszínház produkciója, Raymond J. Lustig - Matthew Doherty: SEMMELWEIS című vendégelőadás technikai okok miatt elmarad.

A jegyek visszaválthatók a Spectrum Színház jegypénztárában, hétköznapokon 9-12 óra között, illetve a Maros Művészegyüttes jegypénztárában, május 4-én, délután 6-7 között. Megértésüket köszönjük!

 

 

 

május 8, szerda, este 7 óra: Marie Jones: Kövekkel a zsebében – a Szigligeti Társulat vendégelőadása

 

 

  • Előadás-sorozat indul Marosvásárhelyen népi gyógyászatról a Hagyományok Háza támogatásával, melynek a Spectrum Színház Egyesület ad helyet.
          Az előadás-sorozat célja, hogy az érdeklődőket a népi gyógyászat hihetetlenül izgalmas világába kalauzolja, és a résztvevőket megismertesse a Kárpát-medencei hagyományos, népi orvoslás kutatásának legfőbb eredményeivel. A felkért előadók a terület legjelesebb képviselői, a hagyományos orvoslás gyógymódjaival, a gyógynövények gyűjtésének, feldolgozásának és a növényi szerek elkészítésének lehetőségeivel, a gyakoribb betegségek gyógynövényekkel, növényi szerekkel történő megelőzésének és kezelésének lehetőségéivel ismertetik meg a látogatókat.

Íme az első előadás tematikája, időpontja:

május 23, csütörtök, este 7 óra: Bernád Ilona: Gyermekáldás, életadás, bábaság a magyar néphagyományban

Az előadás arra keresi a választ, hogyan vehetjük segítségül a népi tudást várandósság, vajúdás, szülés, gyermekágy normális és rendellenes eseteiben, anya-, újszülött-, csecsemőgondozás, meddőség terén. Ezért az előadásért, tanulmányért 2003-ban Magyarországon Országos Szülésznői Konferencián különdíjat kapott az előadó.
Bernád Ilona, gyakorló természetgyógyász, bába Erdélyben, a Kis-Küküllő mentén, Makfalván nőtt fel. Néprajzos tanulmányokat folytatott, a Kárpát-medence teljes területén és Moldvában gyűjtött. A magyar népi egészségkultúrával, népi orvoslással, bábasággal, a gyermekáldással, életadással kapcsolatos tudás érdekli. Célja: helyes, természetes, egész embert gyógyító eljárásainkat visszavezetni a mindennapokba.

A program támogatója a Hagyományok Háza.

  •  
  • Májusban ismét reggelizünk! A nyári szezon előtt színházunk felújítja nagysikerű bohózatát, melyre jókedvvel és szeretettel várjuk a kedves nézőket május 25-én, szombaton, este 7 órakor: Ray Cooney / Gene Stone: Miért nem marad reggelire? – Rendező: Kovács Levente

 

 

  • május 27, hétfő, este 7 óra: Kincses Elemér: Ég a nap Seneca felett – Rendező: Kincses Elemér

 

 

  • május 30, csütörtök, este 7: Kincses Elemér: Ég a nap Seneca felett – Rendező: Kincses Elemér

 

Jegyek a Spectrum Színház jegypénztárában (Rózsák tere 13 szám) vásárolhatók, hétköznapokon 9 és 12 óra között, érdeklődni a 0744-301-875-ös telefonszámon, naponta 9 és 18:00 óra között, illetve online jegyvásárlás a https://www.biletmaster.ro/hun/PlaceInfo/470071/Spectrum-Szinhaz oldalon.

 

 

 

 

 

Top